Skip to content
Grote koffiemachine van metaal, specifiek een pistonmachine, in een horecagelegenheid waar bekers op staan

Metaaltechnologie maakt je wereld

OVER DE CAMPAGNE

Met de campagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’ richt Koninklijke Metaalunie de schijnwerpers op het belang van de metaaltechnologiesector voor Nederland, en de MKB-maakbedrijven die deze sector vormen. Metaaltechnologie is namelijk essentieel in ieders leven. Direct en indirect maak je dagelijks gebruik van haar producten. Sta even stil bij je dagelijkse bezigheden en je zult beseffen dat metaal onderdeel uitmaakt van vrijwel alles om je heen. Van het fietsenrek op straat tot een landbouwmachine die zorgt dat ’s avonds de aardappelen op tafel staan tot stalen trappen waar je op loopt.  

Metaaltechnologie is onmisbaar

Elke dag wordt er in de metaaltechnologiesector door middel van écht vakmanschap hard gewerkt aan slimme oplossingen die ons dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Het is een krachtige motor van vooruitgang, innovatie én werkgelegenheid in ons land.  

In Nederland zijn er talloze bedrijven met gepassioneerde vakmensen die van metaal iets maken waar jij wat aan hebt. Kleine bedrijven en middelgrote bedrijven, die trots zijn op wat ze doen. Omdat ze weten dat hun werk onmisbaar is. Voor Nederland. Voor jou.  

Koninklijke Metaalunie

Deze campagne is een initiatief van Koninklijke Metaalunie, de branchevereniging voor de Nederlandse metaaltechnologiesector die haar leden ondersteunt en werkt aan toekomstbestendig ondernemen. Met haar meer dan 15.000 leden is Koninklijke Metaalunie de grootste ondernemersorganisatie van de sector.